De vakantie zit er weer aan te komen dat is voor vele scholieren en studenten een tijd om geld bij te verdienen. Veel jongeren gebruiken deze tijd om bij te verdienen. Welke banen het meest aantrekkelijk zijn lees je hier:

 

Supermarkt medewerker

Één van de meest gekozen bijbanen onder studenten is het werken in de supermarkt. Of het nu is als vakkenvuller, bij het brood of als kassamedewerker je zult hier veel studenten vinden . De sfeer onderling maakt het één van de leukste bijbanen. Niet voor niets zijn Albert Heijn en Jumbo de meest favoriete werkgevers onder scholieren en studenten zo bleek uit een onderzoek van de Intelligence group (Bron: Intellegence group).

 

Studentchauffeur

Voor studenten met een rijbewijs is werken als hiker of studentchauffeur een geliefde bijbaan. Niet alleen kom je in contact met de top van het bedrijfsleven ook is het de mogelijkheid om te rijden in de mooiste en nieuwste auto’s die er op dit moment zijn. Als er wachttijd is tijdens een rit is kan je ook nog eens betaald studeren. De ideale bijbaan voor jongeren die graag op de weg zijn. Solliciteer nu als studentchauffeur.

 

Horecamedewerker

Tijdens corona heeft de horeca natuurlijk lang dicht gezeten, maar inmiddels zijn er alweer meer versoepelingen en is alles zowel buiten als binnen weer open. Werken in de horeca is een zeer actieve bijbaan waarin je soms lange diensten moet draaien. Maar door de gezelligheid, het contact met klanten en voornamelijk de fooien is dit altijd nog een bijbaan waar menigeen student zijn geld mee verdient.

 

Callcenterwerk

Bij veel mensen gaan de haren rechtop staan als ze aan het callcenter denken. Of je moet bellen als inbound of outbound callcentermedewerker maakt een wereld van verschil. Een dikke huid als outbound callcentermedewerker is dan ook wel een pré. Alles kan de revué passeren bij deze bijbaan van blije tot zeer boze klanten. Wat deze bijbaan voor zeer veel interessant maakt zijn de bonussen die je kan verdienen als je de targets haalt.

 

Detailhandel

Door het grote aantal mogelijkheden is de detail handel een geliefde bijbaan. Van kledingwinkel tot aan groothandel een vacature is er altijd wel in te vinden. In de zomervakantie full-time bijbikkelen of juist part-time naast je studie werken. In de detailhandel is het vaak mogelijk. Een ideale baan om werkervaring op te doen en service gericht te werken.